Thursday, November 29, 2007

Disain täna - edu homme!

Tehnopol korraldas täna ühe väga tänuväärt seminari. Tegelikult oli tegemist lausa ühe suurema projekti lõpp koosolekuga, mille käigus esitleti projekti käigus saadud kogemusi. Kogu teema käis aruka hotelli ümber. Eesmärgiks oli proovida disainerite ja ettevõtjate koostöö kogemust tuleviku aruka hotelli disainimisel. Lisaks loodi mõned prototüübid, mida saab vaadata Pärnu mnt 6 oleval näitusel.

Kõige parem ettekanne oli Legendijuhtimise Urmas Pastaruselt, kes rääkis hotellide tuleviku trendidest ettevõtja seisukohast. Milleks on eelkõige ehedus ja julgus miskida disaini, sest inimesed soovivad kogeda ehedat aga asju, mida nad kodus ei julge või saa elluviia. Päris huvitav oli ühe Lahti hotelli disainimise case study. Mina rääkisin seal sellest, kuidas ideedest ärivõimalused luua ning jagasin ühe lihtsa mudeli nende analüüsimiseks ja andsin edu valemi - leia kliendi vajadus ning rahulda see kasumlikult :)

Päeva teises pooles tutvustati mõnede Soome ja Eesti firmade esimesi kokkupuuteid disainiga üldse. Kuidas firmad lõid oma esimesi stiiliraamatuid ja veebilehti. Kogemusi jagasid IB Krates, kes sai omale uue logo ja stiiliraamatu (loodetavasti saab nende uut välimust varsti ka internetis näha) ning Green IT. Selgelt tuli välja see, et disaini on meie ettevõtete hästi vaja, eriti veel rahvusvaheliselt konkureerimiseks. Tehnopol lubas igatahes kaasa aidata, et EAS ja Majandusministeerium ses osas midagi ettevõtaksid ja elluviiksid.

No comments: